საჭირო მასალები: ოთხი ნივთიერება (წყალი, ზეთი, ღვინო და თაფლი), საზომი ჭიქა და სხვა ჭურჭელი (მინის ჭიქები).
ვარაუდი: ჩემის აზრით, პირველ ფენას შექმნის თაფლი, მეორეს - წყალი, მესამეს - ღვინო და მეოთხეს - ზეთი.
ვარაუდის დასაბუთება: თაფლის სიკვრივე მეტი იქნება ზეთზე, ღვინოსა და წყალზე, იმიტომ რომ თაფლი ბლანტია და მკვრივი. ხოლო წყალი ღვინოზე მძიმეა და ზეთი კი ამ ნივთიერებათაგან ყველაზე მსუბუქი.
კვლევა: ოთხივე ნივთიერება ჩავასხი თანმიმდევრობით. ჯერ წყალი, შემდეგ ღვინო შემდეგ ზეთი და ბოლოს - თაფლი.
შედეგი: თაფლი მოექცა ყველა ნივთიერების ქვეშ, წყალი და ღვინო შეერია ერთმანეთს და ზეთი მოექცა ზევიდან.
დასკვნა: თაფლის სიმკვრივე მეტია დანარჩენ სამ ნივთიერებაზე, წყლისა და ღვინის სიმკვრივე დაახლოებით ტოლი და ზეთის სიმკვრივე ყველაზე ნაკლებია.
ვარაუდი: ჩემის აზრით, პირველ ფენას შექმნის თაფლი, მეორეს - წყალი, მესამეს - ღვინო და მეოთხეს - ზეთი.
ვარაუდის დასაბუთება: თაფლის სიკვრივე მეტი იქნება ზეთზე, ღვინოსა და წყალზე, იმიტომ რომ თაფლი ბლანტია და მკვრივი. ხოლო წყალი ღვინოზე მძიმეა და ზეთი კი ამ ნივთიერებათაგან ყველაზე მსუბუქი.
კვლევა: ოთხივე ნივთიერება ჩავასხი თანმიმდევრობით. ჯერ წყალი, შემდეგ ღვინო შემდეგ ზეთი და ბოლოს - თაფლი.
შედეგი: თაფლი მოექცა ყველა ნივთიერების ქვეშ, წყალი და ღვინო შეერია ერთმანეთს და ზეთი მოექცა ზევიდან.
დასკვნა: თაფლის სიმკვრივე მეტია დანარჩენ სამ ნივთიერებაზე, წყლისა და ღვინის სიმკვრივე დაახლოებით ტოლი და ზეთის სიმკვრივე ყველაზე ნაკლებია.
Комментариев нет:
Отправить комментарий