воскресенье, 2 октября 2011 г.

ცდა

საჭირო მასალები: ოთხი ნივთიერება (წყალი, ზეთი, ღვინო და თაფლი), საზომი ჭიქა და სხვა ჭურჭელი (მინის ჭიქები).

ვარაუდი: ჩემის აზრით, პირველ ფენას შექმნის თაფლი, მეორეს - წყალი, მესამეს - ღვინო და მეოთხეს - ზეთი.

ვარაუდის დასაბუთება: თაფლის სიკვრივე მეტი იქნება ზეთზე, ღვინოსა და წყალზე, იმიტომ რომ თაფლი ბლანტია და მკვრივი. ხოლო წყალი ღვინოზე მძიმეა და ზეთი კი ამ ნივთიერებათაგან ყველაზე მსუბუქი.

კვლევა: ოთხივე ნივთიერება ჩავასხი თანმიმდევრობით. ჯერ წყალი, შემდეგ ღვინო შემდეგ ზეთი და ბოლოს - თაფლი.

შედეგი: თაფლი მოექცა ყველა ნივთიერების ქვეშ, წყალი და ღვინო შეერია ერთმანეთს და ზეთი მოექცა ზევიდან.

დასკვნა: თაფლის სიმკვრივე მეტია დანარჩენ სამ ნივთიერებაზე, წყლისა და ღვინის სიმკვრივე დაახლოებით ტოლი და ზეთის სიმკვრივე ყველაზე ნაკლებია.



Комментариев нет:

Отправить комментарий